Bedrijfsinformatie

In 2004 zijn wij gestart met de import van containers met natuursteen. Producten zoals kalksteen, basalt, graniet en leisteen importeerde wij in grote volumes om vervolgens af te zetten naar de traditionele sierbestrating en tuinhout bedrijven. Terrastegels, traptreden, vijverranden, stapelblokken, zwembadranden en zelfs natuursteen meubels kwamen met tientallen containers tegelijk binnen via de Rotterdamse haven. Inmiddels is deze markt nagenoeg verdwenen. Door de stijgende kostprijs van natuursteen, de verminderde kwaliteit en de komst van de keramische terrastegel (2cm dik) in 2010 is de markt voor natuursteen in de tuinbranche enorm onder druk komen te staan. Onze focus is mede hierdoor verlegt naar de import van keramiek.

Keramiek
Keramiek heeft veel voordelen ten opzichte van natuursteen. Denk hierbij aan kleurvast, krasvast, mos- en algenwerend en vlekbestendig. Doordat het oppervlak van onze keramische tegels minder als 0,1% poreus is hebben vlekken en/of aangroei van algen géén schijn van kans! Natuurlijk moet een keramische tegel ook af en toe schoongemaakt worden maar we kunnen deze tegels zeker onderhoudsarm noemen.

Hovenier
Nadat we in 2010 de import van natuursteen zijn gaan verminderen en de import van keramiek zijn gaan uitbouwen zijn we ook een ander type klant gaan benaderen. Zo namen wij afscheid van de traditionele groothandel en zijn wij in contact gekomen met de verwerkers (hoveniers) en (tuin)architecten. De reden hiervoor is simpel. In het verleden kwam de kennis die wij overbrachten op de groothandel slechts mondjesmaat terecht bij de verwerker. Wij hebben nu de mogelijkheid om onze kennis direct over te brengen op de mensen die de kennis direct moeten toepassen in de praktijk. Daarnaast heeft deze stap ook een commercieel belang. Door een laag uit de keten te snijden zijn wij in staat om de hovenier meer marge te geven op onze producten.

Exclusief assortiment
Om nog meer marge te genereren voor onze klantenhebben wij een exclusief assortiment keramische terrastegels geproduceerd. Deze kleuren en maten worden voor de BeNeLux alleen door Trivium Ceramics B.V. verkocht. Hierdoor hebben onze klanten de mogelijkheid zich te onderscheiden ten opzichte van hun concurrenten. Ze maken hierdoor uniek werk en hebben de mogelijkheid hun marge te beschermen omdat deze tegels niet op iedere hoek van de straat te koop zijn. Ook zien wij erop toe dat onze klanten de adviesverkoop prijzen respecteren.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem CONTACT met ons op.

Trivium Ceramics B.V.
Rotterdamseweg 400-C
2629 HH Delft
T: +31(0)70-3010500
info@triviumceramics.nl

Onze showroom locatie in Delft is op afspraak te bezichtigen.

FACEBOOK  //  TWITTER  //  INSTAGRAM  //  VIMEO  //  PINTEREST  //  LINKEDIN